Klub Radnych SLD w Kielcach bez Krzysztofa Adamczyka

O Ś W I A D C Z E N I E
Sojuszu Lewicy Demokratycznej w Kielcach

Wczoraj podjęliśmy decyzję o usunięciu Krzysztofa Adamczyka z Klubu Radnych Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Przypomnijmy, że dostał się on do Rady Miasta Kielce z listy SLD, po czym zrezygnował z członkostwa w partii choć pozostawał członkiem Klubu Radnych.

Postanowiliśmy wykluczyć Kol. Krzysztofa z Klubu Radnych po tym, kiedy oficjalną stała się informacja, że będzie tworzył listy wyborcze wspólnie z PSL i będzie kandydatem PSL na urząd Prezydenta Kielc. Liczyliśmy, że podejmując taką decyzje zachowa się przyzwoicie i odejdzie z własnej inicjatywy. Niestety tej przyzwoitości zabrakło.

Nie tolerujemy turystyki politycznej i hipokryzji. Nie zgadzaliśmy się na takie zachowania dlatego usunęliśmy z naszych szeregów Jana Gieradę – nie będziemy tolerować również w tym przypadku. Uczciwość musi być być fundamentem polityki.

Nie można być w Klubie Radnych SLD i jednocześnie być kandydatem innej partii, nie można być jednoczenie ludowcem i lewicowcem, nie można „zjeść ciastko i mieć ciastko”. To jest nieuczciwość w stosunku do wyborców.

Tych wszystkich, którzy czują się oszukani przejściem Kol. Krzysztofa na stronę ludowców zapraszamy do współpracy przy tworzeniu Komitetu Wyborczego „SLD Lewica Razem”. Jesteśmy stabilni, konsekwentni i dotrzymujemy zobowiązań.

Marcin Chłodnicki

Przewodniczący SLD w Kielcach

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!